מתכון לחומוס - איך מכינים את החומוס המושלם בבית?

נשאל על ידי: עידו ניר
ממה שאני יודעת, מתכון אמיתי לחומוס הוא סודי סודות של כל משפחה. אני עושה חומוס מצויין ולדעתי הוא מושלם ברמה הביתית ובטח לעומת חומוס קנוי.
המתכון לחומוס הביתי המושלם:
גרגירי חומוס מסוג "הדס" או חומוס אחר אבל גרגירים קטנים לתהייעץ עםה מוכר.
להשרות את הגרגירים כ - 24 שעות ולהחליף מים מידי פעם.
מבשלים בתוספת כפית סודה לשתיה עד שהגרגירים מרוככים לחלוטין - זה בין שעה וחצי לשעתיים.
מחכים שהחומוס יתקרר וטוחנים בבלנדר + לימון + מלח+ טחינה + כמון ואני אוהבת להוסיף ביצה.
טוחנים את הכל ורק כשהכל טחון כמו חמאה מוסיפים את המים מהבישול לאט לאט.

במקרר זה מחזיק 3-4 ימים בכלי סגור עם שמן מלמעלה.
2 2 up
0 0 down
משרים יום שלם חומוס במים, מומלץ להחליף את המים לפחות פעם ביום.
מבשלים את הגרגירים שעה וחצי ואז מוסיפים כפית של סודה לשתייה כדי לזרז את תהליך הבישול (בלי הסודה לשתייה החומוס לעולם לא יתבשל).
החומוס מוכן שהגרגירים שלו רכים כמו מרגרינה (או חמאה איכותית..)

מצננים את החומוס ואז מכניסים לקערה את הכמות שרוצים, הפרטים במתכון הם בערך לשלוש כוסות מלאות (את שאר החומוס אפשר להקפיא). ומערבלים עם מעבד מזון, עם להב אחר או כפול שמסתובב עד שהחומוס מקבל מרקם של קרם.

בצד מכינים: חצי לימון סחוט, טחינה גולמית, מלח, פלפל ושמן זית.

ואז ממתחילים לערבב עם כף את הטחינה לתוך החומוס, ככל שיש יותר טחינה החומוס טעים יותר. היחס צריך להיות בערך שליש מכמות החומוס.

עכשיו מוסיפים את הלימון, ומוסיפים מים כפי שצריך עד שהחומוס מקבל בחזרה מרקם קרמי (להוסיף את המים לאט שהחומוס לא יהפוך להיות מימי מדי ואז גועל נפש ויללות אכזבה). בסוף מוסיפים את המלח הפלפל ושמן הזית לפי הטעם, ולבריאות:)
3 3 up
0 0 down
סגור X

טופס לקבלת ההטבה

שם ומשפחה

טלפון

עיר

דוא"ל