קטגוריות משלימות

שאלות חדשות

איך מכינים אורז לבן? כשאני מנסה לבשל אורז לבן פשוט הוא יוצא רטוב מדי וחסר טעם!

נשאל על ידי: מקס הלוחם
אם אתה רוצה אורז ממש טעים (וגם קצת יותר בריא) אז במקום לקנות אורז פשוט אפשר להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות אורז לבו בסמטי, יש לו טעם מעולה. בכל מקרה אם אתה מכין אורז רגיל, אז תקנה אורז פרסי, כי הגרגרים סופגים פחות מים מסוגים אחרים ואז לא תצא לך דייסה..
איך להכין אורז לבן טעים (מנה לשני אנשים):

1. שוטפים את האורז: מוזגים לקערה שתי כוסות אורז וממלאים אותה במים. עם היד בוחשים ומערבבים את הגרגרים בקערה כדי לשחרר את העמילן. כשהמים נעשים לבנים, שופכים אותם. אם אתה ממהר אפשר לשטוף רק פעם אחת, אבל שווה לעשות 2-3 שטיפות כדי שהגרגירים יהיו קלילים יותר (ככה האורז יותא אחד-אחד).

2. הבסיס למנה: חותכים קצת בצל או שום (אפשר לקנות בחנות תבלינים תערובת מוכנה של בצל מיובש או שום מיובש). שם לב, בלי הבצל/שום המנה תהיה תפלה, אז לא כדאי לדלג על זה.

3. העניינים מתחממים: בסיר או מחבת עם תחתית עבה, מוזגים כשתי כפות שמן זית, שמן חמניות או שמן סויה. לשמן בוזקים קצת כמון, פלפל שחור או תבלין אחר שאתה אוהב. כשהשמן מתחיל לעשות קולות (ולפני שהוא מעלה עשן או תוסס) זורקים פנימה את הבצל/שום ונותנים להם קצת להזהיב. עכשיו מוסיפים את גרגרי האורז ששטפת והמתינו בקערה (אחרי שרוקנת את המים לכיור). מערבבים הכל ביחד כדקה כדי שהגרגרים יספגו את השמן והטעמים.

4. הבישול: מוסיפים מים פושרים בכמות שתכסה את האורז בגובה של כשני סנטימטר. מכסים את הסיר באופן חלקי, כך שרוב הסיר מכוסה אבל יש מקום לחלק מהאדים לצאת. המהדרין מכסים את הסיר במגבת מטבח נקיה כי היא לוכדת חלק מהאדים בפנים.

5. כשהמים סיימו להתאדות האורז אמור להיות מוכן. תטעם אותו, ואם הוא עדיין קשה אז פשוט תוסיף קצת מים וכמה טיפות שמן.

6. טיפ: אם תשרה את האורז במים חצי שעה לפני הבישול זה ממש יקצר את הזמן של הבישול עצמו.

בתיאבון :)

מתכוני אורז
4 4 up
0 0 down
אורטל, תשובה מעולה - שתי תוספות.
מקס תנסה לבשל אורז בסמטי - הוא יודע להתמודד טוב יותר עם המים.
לקראת סיום הבישול - אם יש יותר מידי מים - להמשיך לבשל את האורז על אש קטנה מאוד ללא מכסה - כדי להמשיך לאדות.
2 2 up
0 0 down
סגור X

טופס לקבלת ההטבה

שם ומשפחה

טלפון

עיר

דוא"ל